Przepisy

Zupa krem z pietruszki – w blenerze Omniblend!

Zupa krem z pietruszki

Krem z pietruszki to ekspresowy przepis na zupę, która urzeka ostro-słodkim smakiem i aromatem. Składniki są dostępne w każdym markecie, a przypuszczam nawet, że większość z Was znajdzie część z nich w swojej lodówce czy spiżarni. Chętnie podzielę się moim przepisem, z którego można zrobić aż cztery porcje. Zaczynamy!

Składniki:

  • 500g korzenia pietruszki
  • 2 duże ziemniaki
  • 2 kostki warzywne
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • biały pieprz
  • sól
  • 2 łyżki masła
  • 1 szklanka mleka 3, 2%
  • pół szklanki prażonych migdałów

Blender kielichowy JTC Omniblend I

999,00 
Blender kielichowy  OmniBlend I  to urządzenie najwyższej jakości, jest wystarczająco silny aby mielić owoce i warzywa w całości. Na blender Omniblend udzielamy jako jedyni 5 lat gwarancji i 30 dni na zwrot! Dodatkowo książka z przepisami w języku polskim oraz woreczek do produkcji mleka roślinnego w zestawie!​ Blender dostępny z kielichem 2 litry. 

Blender kielichowy JTC Omniblend V

979,00 1.270,00 
JTC OmniBlend V (TM-800, TM800A) to niezwykle wydajny blender kielichowy wyposażony w silnik o wysokiej mocy 3 koni mechanicznych. Omniblend jest idealnym urządzeniem do przygotowywania smoothies, zup, dipów, lodów i wielu innych przepisów. Na blender Omniblend udzielamy jako jedyni 5 lat gwarancji i 30 dni na zwrot. Blender dostępny z kielichem o pojemności 2 litrów.

Woreczek do produkcji mleka roślinnego

15,00 
Największy dostępny na rynku woreczek do produkcji mleka roślinnego! Niesamowita jakość, poparta wieloma ocenami.

Kielich 2 litry do blendera JTC Omniblend

499,00 
Kielich blendera do blendera Omniblend o pojemności  2 litrów. Kielich przeznaczony do blendowania produktów suchych jak i mokrych.

Sposób przygotowania:

Pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę, a następnie podsmażamy na patelni aż się przyrumieni. Dodajemy do niej obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i smażymy jeszcze przez trzy minuty.

Do warzyw dolewamy jeden litr bulionu z dwóch kostek warzywnych i gotujemy całość około dwudziestu minut aż ziemniaki i pietruszka zmiękną.

Następnie dodajemy mleko i gotujemy wywar z warzywami przez pięć minut, po czym wszystko blendujemy w blenderze Omniblend aż do uzyskania aksamitnego kremu. Doprawiamy zupę gałką muszkatołową, białym pieprzem i solą, gotujemy jeszcze przez pięć minut i nie przestajemy mieszać.

W tym momencie mamy przed sobą aromatyczny, biały krem, który podajemy w miseczkach lub głębokich talerzach. Na górę sypiemy prażone migdały, które idealnie pasują do kremów z białych warzyw i bardzo ładnie komponują się z pietruszkowym kremem. Smacznego!

Składniki na zupę krem z pietruszki
Gotowa zupa krem z pietruszki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *