Przepisy

Pasta słonecznikowa w blenderze kielichowym Omniblend

Pasta słonecznikowa przygotowana w blenderze Omniblend

Dziś mamy dla Was szybki przepis na pyszną i pożywną pastę z nasion słonecznika.

Ziarna słonecznika należą do grupy produktów o największej zawartości fitosteroli – substancji, które obniżają poziom „złego” cholesterolu. Z tego powodu znalazły zastosowanie przy zapobieganiu miażdżycy. Natka pietruszki odznacza się dużą wartością odżywczą: zawiera bardzo dużo witaminy C i beta-karotenu. Wzmacnia, oczyszcza organizm, poprawia cerę .

To jeden z tych najprostszych przepisów do przygotowania w blenderze Omniblend. Taką pastę polecamy szczególnie zapominalskim, gdy nagle okaże się że nie mamy z czym zrobić kanapki na kolację 

Składniki

  • szklanka namoczonych odcedzonych ziaren słonecznika (moczymy przynajmniej godzinę)
  • 4 łyżki wody
  • mały pęczek pietruszki bez łodyżek
  • łyżka oleju
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki mielimy w blenderze Omniblend aż do uzyskania zadowalającej konsystencji.

Zaczynamy od funkcji LOW jeśli masa jest bardzo gęsta i przykleja się do ścianek kielicha – dodajemy kolejną łyżkę wody…. I to wszystko! Pasta jest już gotowa!

Pasta słonecznikowa w Omniblend
Składniki do przygotowania pasty słonecznikowej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *