Do przygotowania przepysznej i wyposażonej w naturalny antybiotyk pasty brokułowej potrzebujemy:
Blender kielichowy JTC Omniblend V
Kielich 2 litry do blendera JTC Omniblend
Tamper do blendera JTC Omniblend
Woreczek do produkcji mleka roślinnego
Brokuł należy ugotować, żeby był całkowicie miękki i następnie dodać do niego ser feta oraz ząbki czosnku. Ilość ząbków zależy od upodobania :). Całość zblendować w blenderze Omniblend w trybie 60 sekund pomagając sobie tamperem. Blendować należy tak, aby oba składniki stanowiły jednolitą masę. Od razu do blendowanej pasty możemy dodać sól i pieprz.
Pastę z kielicha blendera najlepiej wyciągnąć używając szpatułki. Tak przygotowana pasta stanowi idealną bazę na kanapkę, ale jest również fantastycznym dodatkiem do wszelkiego rodzaju mięs oraz ryb. Sprawdza się doskonale w wersji na zimno, jak i podawana na ciepło.
Bez względu na sposób podania jest niezwykle smacznym dostawcą witamin oraz najlepszego spośród naturalnych antybiotyków składników, czyli czosnku. Przepis jest niezwykle prosty, a jego zrealizowanie nie wymaga od nas kulinarnego przygotowania. Pasta brokułowa to idealne rozwiązanie na szybkie wykonanie pysznej przekąski, która zachwyci najwybredniejszych gości.


